Tanévnyitó: 2005. augusztus 31., szerda 17 óra

Erüffnungfeier des neuen Schuljahres

 

Számítástechnika verseny 2005 / Informatik Wettbewerb 2005

Informatik Wettbewerb 2005 für die Klassen 7-8. der Grundschulen von Ödenburg und Umgebung

Szeptember 7. - Iskolánkba járt a rendõrség, hogy az elsõ osztályosoknak fényvisszaverõmellényt, matricákat és plakátokat osszanak ki a biztonságos iskolakezdés jegyében. /

Die 1.Klässlern haben ein Lichtreflektierendes Weste von der Polizei bekommen.

Szeptember 16. - Iskolánkba látogatott bácsi partneriskolánk közel 20 fõs küldöttsége. Az iskola és a környék bemutatása után a várost is megnéztük vendégeinkkel.

Bécsi tanárok a Fenyõ téren

A Fenyõ Téri Általános Iskola partneriskolai kapcsolatait intenzíven ápolja és bõvíti. Ebben nagy szerepet játszik a továbbtanulás által kínált lehetõség is. Legújabb középiskolai partneriskolánk a bécsi HTL Donaustadt. Diákjaink már több ízben jártak az osztrák iskolában, de ezúttal a bécsi tanárok érkeztek Sopron városába a Fenyõ Téri iskola meghívására. Közel 20 középiskolai és a vendéglátó iskola tanárai beszélgettek az oktatásról és az abban rejlõ esélyekrõl, lehetõségekrõl. A vendégek az egész napos látogatás során sokat megtudtak az iskola történetérõl, bepillantást nyerhettek a magyar iskolai életbe és oktatásrendszerbe, valamint mindenki kézbe kapott egy az iskolát átfogóan bemutató brosúrát is. Az eszmecsere után - jó házigazdaként és a város idegenforgalmát szem elõtt tartva - a Fenyõ Téri Általános Iskola tanárai bemutatták városukat a kollégáknak. A belváros patinás épületei elõtt a külföldi tanárok megismerhették Sopron történetét is.
A következõ találkozás már ismét Bécsben lesz, amikor is a Fenyõ Téri Általános Iskola tanárai és a továbbtanulni kívánó nyolcadikas diákok részt vesznek a középiskola novemberi nyitott napján.

Wiener Lehrer in der Grundschule Fenyõ Tér

Die Grundschule Fenyõ Tér pflegt und erweitert intensiv die Beziehungen mit Partnerschulen. Da spielt auch das Weiterlernen der Schüler eine große Rolle. Sie neusete Partnerschule ist die wiener htl donaustadt. Unsere Kinder besuchten die österreichische Schule mehrmals. Auf Einladung der Schule Fenyõ Tér kamen lehrer aus Wien nach Ödenburg. Nach dem Meinungsaustausch stellten sie Kollegen die Stadt vor.

Szeptember 19. - A Kassai Thália Színház vendégszereplését nézhettük meg az ebédlõben. Az elõadás címe "A császár új ruhája" volt. /

Gastauftritt des Theaters Thália aus Kassa

Szeptember 22. - Elkezdtük a várva várt sövény telepítését az iskola A épületénél. Ezzel is óvva diákjaink biztonságát és szépítve az iskola környezetét. /

Anpflanzung der Hecken am Schulhof

 

Elkezdtük iskolánk folyosóinak szépítését is. / Veschönerung unserer Gänge

Elsõ lépésként a "B"-épület "bánfalvi-németes-hagyományõrzõ" folyosórészével kezdtük.

Képek a kezdetektõl...

..a befejezésig!

Következõ nagy munkánk az összekötõ üvegfolyosó felfrissítése.

2005. október 13-tól 20-ig iskolánk vendége lesz 19 németországi 5. és 6. osztályos tanuló,

akik iskolánk németországi partneriskolája révén városunkba látogatnak.

A cserediákok különbözõ programokon, utazásokon vesznek majd részt ittlétük alatt.

Schüleraustausch - Gäste aus Deutschland. Es kamen 19 Schüler der Klassen 5-6.

Október 19-én egy fiú és egy lány futócsapatunk vett részt a 16. Bécs-Budapest Szupermaraton kísérõ programjában, egy 10 x 1000 méteres váltóversenyben.

Általános iskolások között a fiúk a 2., míg a lányok az 1. helyezést érték el. /

Im Rahmen des Bécs-Budapest Supermarathons haben unsere Wechselteams einmal den 2.Platz bei den Jungs, und einmal den 1.Platz bei den Mädchen erreicht.

Október 20-án iskolánkba látogat egy 75 fõs tangóharmonika együttes.(Musikschule Fröhlich) /

Auftritt der Ziehharmonikaspieler in unserer Schule.

Október 22-én a Diákönkormányzat tagjai éves kirándulásukon vesznek részt Bécsben. /

Ausflug der Schülerverwaltung nach Wien.

Október 23.

Október 25. - A Porpáczy Aladár Középiskola szervezésében meghívást kaptunk "Fertõ-táj - Világörökség" címû programra.

A kirándulás állomásai: Frauenkirchen - Bazilika, Mönchhof - Falumúzeum, Illmitz - Nemzeti Park központja, Fertõszéplak - Vasúti lámpamúzeum, Fertõhomok - Tájház

Október 28-án Buli!!! / Halloween Party

Õszi szünet / Herbst Ferien: 2005. október 31 - november 5.

(Utolsó tanítási nap: okt. 28., elsõ tanítási nap: nov. 7.)