Kosár sikerek a Diákolimpián

A Februári kosárlabda hullámot a IV. korcsoportos fiaink kezdhették meg. Két napon is (2015. február 4-5) több megmérettetésre került sor. Az első napon a Berzsenyiben játszottak, az Orsolyás srácok ellen nagyszerűen helytálltak, de a hazai csapat erősebbnek bizonyult. A következő napon a Hunyadi előtt gyülekezett a 7-8.osztályos kosarasok, e napon, szintén a hazai, vagyis a Hunyadis fiúk erőteljesebb támadásokkal fogadtak minket. így fiaink 3. helyen végeztek. A csapat: Dávidházy Dániel, Dobos Máté, Csátaljay Barna, Gundinger Soma, Kéri Márk, Kéri Máté, Rokob Zsombor, Pichler Igor, Schöll Richárd, Tabajdi Tege, Taschner Barna, Vanyek Balázs.

A második héten (2015. február 10.) a III. korcsoporté volt a kezdés. A csapatunk; Bőhm Ádám, Busa Zoltán, Csátaljay Barna, Csátaljay Péter, László Márton, Rausch Botond, Rokob Zsombor, Schöll Rischár, Szabó Dominik, Tabajdi Tege, Taschner Barna. A srácok a Berzsenyi és a Hunyadi csapatát maguk mögé utasítva, 1. helyezettként jutottak tovább a megyei diákolimpiai selejtezőre.

Pihenni senkinek nem volt ideje hiszen, a B33 kosárlabda megyei selejtezője is a napokban zajlott (2015. február 12.). A fiúk között a Soproni Kosaras Csigák (Csátaljay Barna, Dávidházy Dániel, Schöll Richárd, Tabajdi Tege), a Fenyő33 (Dobos Máték, Pichler Igor, Vanyek Balázs) és a Dobósnégyes (Bőhm Ádám, Rausch Botond, Rokob Zsombor, Taschner Barna) indultak. Nekik igaz egymással is meg kellett küzdeni, és náluk idősebbekkel is. Rendkívül jól megállták a helyüket a versenysorozatban, ahol mi kezdőként álltunk a rutinosabbak szemben, a Soproni Kosaras Csigák megosztott 3. helyet értek el, ami továbbjutással nem jár.
A lányok viszont nagyot játszottak,a Tobozdobálók (Balogh Liza, Novák Bettina, Schöll Petra, Vörös Adél és a beugró Tarr Sára) nagyszerűen vették a számukra ismeretlen akadályt. Rengeteg bátor betöréssel és tökéletesen megoldott 1-1-es játékkal jutottak a döntőbe, ahol, a már összeszokott Berzsenyisek fölényben voltak, de 2. helyezettként jutottak tovább a területi versenyre. így ők március 11-12én, Pannonhalmán képviselhetik iskolánkat és ismerkedhetnek meg újabb csapatokkal.

tobozdobálók 2

soproni kosaras csigák

dobósnégyes

10968761_10203573441635739_351375880_o

004

003

002

001

Oszd meg Facebookon!