A 8.b osztály vendége volt német népismeret órán Ágfalváról Ferstl Melinda, aki bemutatta szülőfaluját, mesélt az édesszájú francia tüzérekről és a gyerekek elkészíthették a híres „Böllers”-t.
A „Böllers” egy búcsúi sütemény. Íme a recept:
Tészta: egy egész tojás, 5 dkg margain, 1 dl tejföl és annyi liszt, „amennyit felvesz“.
Töltelék: 60 dkg dió, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 20 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg mazsola, 1,5 dl rum.
A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a töltelék tartalmát. Majd egy lábast vastagon kikenünk zsíradékkal és megszórunk zsemlemorzsával. 1 dl cukros tejjel meglocsoljuk a megsült lapokat. A kikent lábasba rétegeljük a süteményt. 1 lap, 1 adag töltelék, … Minden lapot lenyomunk körbe és ezt még egyszer megsütjük 180 fokon fél órán keresztül. Majd óvatosan „kibuktatjuk“ a lábasból és jó sok porcukorral meghintjük. Mahlzeit!