Szép volt fiúk! – Kosarasaink bronzérmet hoztak!

kosárElérkezett a várva várt Diákolimpiai Országos Elődöntő napja. Sürögve szorongatta mindenki a diákigazolványát, a buszon zsivallyal osztoztak a mezek számozásán, majd Zalaegerszeghez közeledve egyre izgatottabban várták a sorsolást fiaink.

Négy csapat mérte össze erejét a Kertvárosi Általános Iskolában. Két utánpótlás nevelő iskola a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint a helyi Kertvárosi Általános Iskola is jelen volt, a Balatonfűzfőről érkező Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedig egy lánnyal is ékeskedett.
A sorsolás során mi a 3-as számot húztuk, így a szombathelyi srácokkal küzdöttünk először.
 
A labda feldobása után az ellenfél nagy tempóba kezdett, amivel lassan, de sikerül felvenni a harcot. Jöttek is nemsokára a pontok Igor, Ricsi, Tege és Csátaljay Barna révén. A korai kelés miatt lehetett a megingás és 20:12-nél jött a második negyed második ötöse, ahol Dani nem hagyta az ellenfelet futni, és rövidesen Soma és Zsombi is fogást talált rajtuk, így 15:19-es negyedet zártak. A félidő 35:31-es eredménye, küzdésre biztatta a fiúkat.
A harmadik negyedben már a csapatösszetétel nem volt kötött és szárnyakat vehettek a fiúk magukra az öltözőben, hiszen Ricsi és Dani pontjaival Zozó és Máté kizárásaival 10:13-as negyedünk lett. 45:44! Sikítottunk együtt, hiszen egyre közelebb kerültek a szombathelyi srácok pontjaihoz. AZ utolsó negyedben pedig Igor, Ricsi, Tege, Soma és Csati Barna nem hagyta magát és hosszabítást harcolt ki a csapatnak. 62:62. A fiúk kezdenek fáradni, az ellenfél pedig nem pontokkal támadni őket, ezért több büntetőt is ítéltek nekünk, amik szerdán nem befele csorogtak a gyűrűről, a plusz játékidőben 11:7-re alul maradtunk, a legerősebb csapattal szemben.
Végeredmény 73-69.
 
A bronzmérkőzés egyből a sorsolásos meccs után volt. Fáradtan álltak fiaink a balatonfűzfőiek elé. 
 
A kezdésnél próbálta a srácokat a Fűzfő megfogni, de a kipihentségük nem volt elég a mieink küzdeni akarásához. Taschner Barna megmutatta, hogy ő nem fáradt majd az első negyed végén Peti is zsebből kapott elő két pontot a csapat számára, így 14:17-re vezettünk az első negyedben. A második ötösünkben Dani és Levente küzdött a pontjainkért, így a fiúk félidei ereménye 24:27 lett. A maradék két negyedes játékidőben már kicsit megkönnyebbülve játszottak a fiúk, és a csapatkapitány Soma méltóan vezette a csapatot a bronzérem felé, ami 45:52-es végeredménnyel valóban az övéké lett!
Nagy munka volt, a fiúk plusz edzést vállaltak egy iskolai csapat miatt és külön edzőmeccseken is kipróbálták magukat.

A csapatot felkészítette Ringhofer Alida.
 
A csapat: Balogh Levente, Csátaljay Barna, Csátaljay Péter, Dávidházy Dániel, Dobos Máté, Gundinger Soma, Németh Zoltán, Pichler Igor, Rokob Zsombor, Schöll Richárd, Tabajdi Tege, Taschner Barna

 

Oszd meg Facebookon!

A hozzászólások lezárva.