Projektnap

Október 15-én, szombaton érdekes és mozgalmas feladatokkal teletűzdelt egészségnapon mérhették össze tudásukat a 3. és 4. osztályosok. A verseny már két héttel korábban elkezdődött a kupakgyűjtéssel, szombaton pedig kezdetét vette az igazi versengés. A nap, szokásos módon zenés reggeli tornával indult. Először a harmadikosok dolgoztak kis csoportokban a tantermi projektfeladatokon. Keresztrejtvényt írtak, mesekönyvet és kupakmozaikot készítettek és gyönyörű krumpli nyomda képeket festettek.

IMG_2799  IMG_2777

 

Közben a negyedikesek 16 helyen próbálhatták ki, a túlnyomóan újrahasznosított anyagokból készített játékokat, begyűjtve az érte járó nyomdákat.

IMG_2769  IMG_2774

IMG_2787

Gyakorlati tanácsot kaptak a gyerekek az Egészséges életmódról németül és magyarul is. Menet közben finom gyümölcssalátát és édes sült tököt kóstolhattak meg.

IMG_2776  IMG_2786

A nap folyamán capoiera, karate és tánc bemutatókon is részt vettek a gyerekek az osztálytermekben.

IMG_2797  IMG_2811

IMG_2781

Szünet után a harmadikosok és negyedikesek feladatokat cseréltek. Az elkészített munkákat 3 tagú zsűri pontozta, akiknek nem volt könnyű dolguk, látva a szép és igényes munkákat. Azért végül kialakult a sorrend:

I. helyezett:  3.a osztály, 4.c osztály

II. helyezett: 3.c osztály, 4.d osztály

III. helyezett: 3.d osztály, 4.a osztály

IV. helyezett: 3.b osztály, 4.b és 4.e osztály

Az osztályok hétfőn, díjátadón vehették át az ajándékokat. Egy jó hangulatú vidám napot tölthettünk együtt a gyerekekkel, akik láthatóan nagyon élvezték a feladatokat. Természetesen ahhoz, hogy ilyen sikeres versenyt szervezzünk, sok lelkes tanító néni és szülő munkájára volt szükség, amit ezúton is köszönünk szépen!

A projektnapi programok az alsó tagozattal párhuzamosan a felső tagozaton is zajlottak.

Sok új ismerettel gyarapodtak diákjaink a „Környezetvédelmi projektnapon”. Külön állomások várták az 5-6. valamint a 7-8. osztályos tanulókat.
Mindenkit elbűvölt János bácsi kísérleteivel, betekinthettünk a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba, mikroszkóppal vizsgáltuk a Rák-patakból származó vízmintákat, kiszámoltuk az ökológiai lábnyomunkat, filmet néztünk az aludobozok és más egyéb szelektíven gyűjtött hulladékok újrahasznosítási lehetőségeiről, sőt hulladékhegyekből készítettünk ötletes, új tárgyakat. Hallhattunk a megújuló energiaforrásokról és a védőnőkkel jót társasoztunk, mozogtunk a tornateremben. A szünetben „Bio büfé”-ben csillapítottuk éhségünket.
IMG_2757  IMG_2767  IMG_2755
IMG_2764  IMG_2758
IMG_2823  IMG_2833
IMG_2859  IMG_2858
IMG_2821
Köszönetünket fejezzük ki:
-Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium
-Fertő-Hanság Nemzeti Park
-Natur Shop
-Szülői munkaközösség
-Védőnők támogatásáért.
Oszd meg Facebookon!

A hozzászólások lezárva.