A Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat Elnök asszonyának levele a szülőkhöz, a honlap látogatóihoz

Kedves Szülők, Nagyszülők, Kedves Olvasók!

 

Több évtizede, amióta átvettem a Soproni Német Kultúrklub vezetését, majd a Soproni Német Önkormányzat elnöki tisztjét, örömmel, szorgalommal, de leginkább büszkeséggel végeztem és végzem önkéntes munkámat abban a hitben, hogy Sopron és környéke szétszórt, elhalkított németségét ismét össze tudjuk fogni.

Ma elmondhatjuk: van iskolánk, kultúrházunk – a szépen felújított Rejpál ház -, vannak német óvodai csoportjaink, és ismét emelt fővel járjuk ennek az egykoron német városnak az utcáit.

Önök bizonyára tisztában vannak már a ténnyel, hogy 2018-ban első alkalommal nyílik lehetőségünk arra, hogy egy német képviselőt a parlamentbe juttassunk, aki nemcsak városi, hanem országos szinten képviselhetne bennünket.

Ez nagyon nagy lehetőség! Újabb fontos előrelépés, melynek segítségével őseink, köztük a sok kitelepített előtt azzal tiszteleghetnénk, hogy a magyar parlamentnek német képviselője is van.

A napokban még csak 165 fő regisztráltatta magát, s ebben a létszámban nagyon sokan olyanok is benne vannak, akik nem is németek, csak rokonszenveznek velünk.

Nem értem! Önöknek miért nem fontos a német nemzetiség ügye? Hol vannak most? Hol vannak, akik megjelennek a rendezvényeken, akik kirándulnak, bálba járnak, akik kitöltik gyermekük beiskolázásakor német nemzetiségi származásukról a nyilatkozatot? Hol vannak azok a szülők, nagyszülők, akiknek a gyerekeik, unokáik német nemzetiségi iskolába járnak? Arra gondolnak, hogy még van idő? Azt hiszik, hogy az ő egy-egy szavazatukon nem múlik semmi? De igen! A sok-sok egy-egy szavazatból lesz képviseletünk. Ne érjen majd bennünket vád a többi német területről, ahol már most tömegesen voksolnak, hogy a soproniak közönyén múlott. Mutassuk meg, hogy nekünk is fontos tovább vinni nagyszüleink, szüleink örökségét!

Ez az első alkalom, amikor mindenkinek felelősséget kell, felelősséget kellene vállalnia!

 

Az országos statisztikában nagyon rosszul állunk, messze megelőznek bennünket falvak, városok. Lehet, hogy jobban megértették a lehetőséget, lehet, hogy nem kellő hangsúllyal vagy nem érthetően magyaráztuk el Önöknek, hogy legyenek büszkék és álljanak ki amellett, amelyet őseink megteremtettek?!

 

Még van valamennyi időnk, az osztályfőnököktől kérhetnek regisztrációs nyomtatványt!

 

Kérem, beszéljenek a családtagokkal, barátokkal, szomszédokkal!

Bizonyítsuk be, hogy méltóak vagyunk annak a megtartására, amit eddig elértünk!

Bízom Önökben és várom jelentkezésüket!

 

Krisch Magdolna

elnök

Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat

Oszd meg Facebookon!

A hozzászólások lezárva.