Átadták a hűség napi kitüntetéseket🤝

A városháza dísztermében tartották a hűség napi ünnepségsorozat egyik legfontosabb eseményét – itt adták át a városi kitüntetéseket.
– Minden évben olyan nagyszerű emberek foglalnak itt helyet, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy Sopron továbbra is olyan város maradjon, ahol erős és összetartó közösség működik, ahol jó élni, dolgozni és alkotni, családot alapítani és gyermeket nevelni – mondta ünnepi beszédében dr. Farkas Ciprián polgármester.
2023-ban a Sopron díszpolgára címet ­Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai-díjas színművész, rendező, a Soproni Petőfi Színház művészeti tanácsadója kapta. Pro Urbe díjban dr. Gömöri János régész, a Scarbantia Társaság elnöke, Ifj. Flandorffer Ignác-díjban Csonka László, a Csonka és Fiai Kft. és a Trendglas-Jena GmbH ügyvezetője, Civitas Fidelissima díjban Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja, valamint a Zettl-Langer Gyűjteményi Alapítvány részesült. Dr. Pintér Katalin, a Soproni Gyógyközpont Központi Laboratóriumának klinikai mikrobiológus adjunktusa, tanácsosa kapta a Dr. Király Jenő-díjat. Posztumusz Dr. Király Jenő-díjat kapott a néhai dr. Horváth Zoltán csecsemő- és gyermekorvos, infektológus, a Lyme-kór szakértője.
A Humanitas díjat ezúttal dr. Éger István mentőorvos, az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítvány titkára kapta, a ­Wälder József-díjat pedig Baranyai Gábor kőfaragó, kőszobrász vehette át. Sopron Kiváló Pedagógusa Tomopulu Andromáhi, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola tanára és Tscheki Katalin, a Tóth Antal EGYMI igazgatója lett. A Sopron Kultúrájáért díjat T. Horváth József zeneszerző, előadóművész, a Sopron Sportjáért díjat Szittner Lajos edző, az Eötvös-középiskola óraadója vehette át. Sopron Ifjú Tehetsége 2023-ban Fajkusz Benedek Lukács lett, a Sopron Szolgálatáért díjat pedig Fülöp István Andrásnak, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnokának adták át.
Sopronért Emlékéremben részesült dr. Bakai Judit osztályvezető főorvos, Both Balázs költő, Csányi László gép­járműoktató, Csoltói József, a Testvériség Néptáncegyüttes vezetője, Hirschler Vilmos üvegesmester, Kiss Lajos, a ­Lions Club Sopron Közhasznú Egyesület alapító tagja, Marton Tamás, a SMAFC Atlétika elnöke, Martos Virág múzeumpedagógus, Shmilliár Tamás építész, Szemző Gábor, a Soproni Kosárlabda Klub korábbi elnöke, Taschner Tamás idegenvezető, valamint a Hermesi Hegylakók Gasztronómiai Hagyományőrző és Kulturális Egyesület és a Scarbantia Társaság.
Az elismeréseket dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Barcza Attila országgyűlési képviselő adta át.
A kitüntetetteket Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte az ünnepség végén.
Minden díjazottnak szívből gratulálunk!
Oszd meg Facebookon!

A hozzászólások lezárva.